Massages: alternatieve geneeswijze en complementaire zorg

Massagetherapie wordt ook wel alternatieve geneeswijze genoemd en heeft een helende werking. Met massages worden o.a. afvalstoffen afgevoerd zodat de weerstand versneld kan worden opgebouwd. Dit geldt ook als je nog te maken hebben met langdurig herstel. Daarnaast slaapt men vaak beter na een behandeling wat ook zorgt voor een beter herstel. Loop je vast door klachten van stress en angst dan kan ik als complementair therapeut juist in deze tijd van onzekerheid en angst veel betekenen. Misschien voelt het of je zelf geen of weinig invloed hebt op uw gezondheid, maar voel wat goed voor je is en doe wat bij je past.

Massagetherapie geeft een gevoel van ontspanning, wat een katalysator is voor het versterken van het immuunsysteem. Het werkt fysiek op ontspanning, verbetert de bloed- en lymfedoorstroming en beïnvloedt het zenuwstelsel op positieve manier en kan bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn om weer meer in contact te komen met jezelf en grip te krijgen op het leven. Dit is belangrijk voor het herstel van het vertrouwen, wat weer samenhangt met het aanspreken van het zelfgenezend vermogen en het vergroten van de vitaliteit.

Daarnaast werk ik met de energetische geneeskunde. Het helpt bij het herstel van emotionele balans en veerkracht door klachten als gevolg van angst en onzekerheid te verminderen en het zelfgenezend vermogen te stimuleren.

Massagetherapie kan een helende werking hebben op verschillende vlakken. Het werkt om te beginnen sterk preventief. Doordat de immuniteit wordt versterkt, wordt de kans op het binnendringen van het virus kleiner. Ik werk met verschillende massages, bv een massage van het lymfestelsel. Het lymfestelstel is het verdedigingssysteem van het lichaam. Het helpt voorkomen dat ziekteverwekkers, zoals virussen, ons lichaam binnendringen en verspreiden.

Massage van de reflexzones van de lymfe brengt de reiniging op gang waardoor de weerstand wordt verbeterd. Daarnaast heeft massage van de zones van de spijsvertering ook een positief effect op de weerstand. Tachtig procent van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen. Aanvullend kan ik u adviseren wat u zelf kunt doen om uw weerstand te verbeteren.

Als er burn-out of stress is, gaat de boodschap niet alleen naar het zenuwstelsel maar ook naar het immuunsysteem. Vandaar dat je makkelijker griep krijgt of verkouden wordt als je veel stress hebt. Na een massagetherapie behandeling ervaar je meer rust en daardoor kan je weer contact maken met jezelf en met positieve gedachten. Je ervaart weer welke invloed je zelf op je gezondheid kan hebben.

Ervaar jij ook klachten door stress? Probeer dan goed voor jezelf te zorgen d.m.v. goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Blijf positief en omring je met mensen met een positieve mindset. Zoek ontspanning in een manier dat bij je past en vraag hulp bij bv een complementair therapeut.

Met massagetherapie kan ik u ondersteunen en het zelfherstellend vermogen van uw lichaam helpen herstellen en uw vitaliteit te vergroten. Ervaart u klachten? Aarzel dan niet om een afspraak bij mij in te plannen. Als massagetherapeut, coach, schoonheidspecialiste en Lakshmi specialiste sta ik graag voor u klaar met therapeutische, complementaire behandelingen op maat, zodat wij samen aan uw dagelijkse herstel en een verbeterde gezondheid kunnen werken. Voor vragen en/of meer informatie kijk op Beauty & Massage of neem gerust met vragen contact met mij op.

Liefdevolle groet, Rina

Rina's Beauty & Massage: A holistic LakShmi wellness center using all natural and ecologic products to restore your inner balance.

 

 

Massage Assendelft, Massage Krommenie, Massage Wormerveer, Massage Zaandam, Massage Zaanstad