Kruidendranken

Kruidendranken

De kruidendranken zijn als thee te drinken en ondersteunen het lichaam van binnenuit. Op een holistische wijze zorgt het ervoor om veel voorkomende problemen te helpen aanpakken en om de balans in lichaam en geest beter en sneller te gaan herstellen.

Het is een extractie of een aftreksel dat bekomen wordt door bloemen, blaadjes of wortels van de plant in (heet) water te laten trekken met als bedoeling de vluchtige of makkelijk oplosbare stoffen in het water op te lossen. De fytotherapie of kruidengeneeskunde waarbij men medicinale kruiden gebruikt om allerlei kwaaltjes te bestrijden of te verhelpen, bestond al in de oudste beschavingen die we kennen zoals het Ayurveda.

Het drinken van kruidenthee is de ideale manier om te genieten van de heilzame en therapeutische effecten van een plant. De kruidenthee is met kwalitatieve en botanische grondstoffen bereid en de kruiden zijn in hun geheel gelaten. Dit is uiterst belangrijk omdat ze zo nog zoveel mogelijk essentiële oliën bevatten, die de medicinale eigenschappen geven aan ons lichaam. Bij het breken van de plant gaan die anders voor een deel verloren.

Lakshmi heeft verschillende soorten kruidenthee waarbij medicinale eigenschappen aan zijn toegeschreven en die je kan inzetten als thuisverzorgingsritueel om de behandeling van binnenuit op een krachtige manier te ondersteunen.