Is Lomi Lomi Massage net zoiets als Tantra Massage of erotische massage?

Nee dat is het niet. Lomi Lomi Massage is een liefdevolle, spirituele massage met hartverbinding, intentie en lange vloeiende bewegingen over het hele lichaam. Het is een helende massage wat wordt versterkt door liefde, ontvangen van liefde en geven van liefde. Door liefdevolle aanraking wordt het helingsproces geactiveerd en dat kan zorgen voor het loslaten van emoties of overtuigingen, die in de cellen van het lichaam zijn opgeslagen.

Nou zeg je, maar tantra massage is toch ook liefdevol en kan toch ook therapeutisch worden ingezet? Jazeker dat geloof ik ook. Alleen bij Lomi Lomi Massage worden de intieme delen niet gemasseerd, want volgens de Hawaiiaanse meesters is seksuele intimiteit heilig en vind alleen plaats tussen partners. En daar sta ik persoonlijk ook helemaal achter. Er kunnen tijdens elke massage wel eens seksuele prikkels ontstaan, bij mannen is dat vaak zichtbaar en bij vrouwen niet, maar ook dan kan dat en die energie mag je gewoon laten zijn. De Lomi Lomi gever zag hier geen actie op ondernemen, maar je hoeft je er zeker ook niet voor te schamen. Als therapeutisch behandelaar respecteer ik de ontvanger en als ontvanger respecteer jij hierin ook de gever die ten alle tijden gekleed is.

Bij de tantra massage hoeft het niet, maar kunnen ook de intieme delen mee gemasseerd worden, de zogenoemde yoni en lingam massage. Ik ben geen tantra masseur, maar geloof dat een goede tantra masseur ook dan therapeutisch kan werken op de intieme delen bij trauma’s. Slechte tantra masseurs zouden hiervan misbruik kunnen maken, waardoor ik denk dat hierdoor een soort taboe is ontstaan. Maar nogmaals ik ben geen tantra masseur en denk dat als je een tantra massage een keer wilt proberen, dat je er verstandig aan doet eerst je onderzoek te doen naar de behandelaar en dat jij hier duidelijke afspraken vooraf over moet maken.

Verder zijn er nog sexwerkers die mogelijk ook erotische massages geven. Ik denk dat het goed is dat zij er zijn voor diegene die daar behoefte aan hebben, zolang er consent is tussen gever en ontvanger. Dus voordat je een keuze maakt voor welke massage dan ook, controleer en onderzoek eerst naar welke massagetherapeut jij wilt gaan. Je maakt tenslotte ook weloverwogen je keuze bij welke andere therapeut of arts je gaat. Het gaat toch om jou behoefte, gezondheid en verwachtingen. Dus doe eerst goed je onderzoek en zorg dat je niet teleurgesteld wordt in elke keuze die je maakt.

Mocht je meer willen weten over de Lomi Lomi Massage of zou je deze eens bij mij willen ontvangen? Kijk dan voor meer informatie op Lomi Lomi Massage en maak jou afspraak in de online agenda of heb je toch nog vragen neem gerust contact met mij op.

Liefdevolle groet, Rina

Rina's Beauty & Massage: A holistic LakShmi wellness center using all natural and ecologic products to restore your inner balance.

 

 

Massage Assendelft, Massage Krommenie, Massage Wormerveer, Massage Zaandam, Massage Zaanstad