WELLNESS & DETOX BEHANDELINGSKUUR

Wie zich meer verdiept in Ayurveda zal vast wel de woorden AMA, AGNI en PANCHAKARMA voorbij zien komen. Het verwijderen van afvalstoffen is namelijk een functie dat ons lichaam van nature doet en het automatisch regelmatig uitvoert. Het doel van AYURVEDA is deze natuurlijke reinigende werking van het lichaam te optimaliseren. Naarmate we ouder worden gaan bepaalde lichaamsfuncties alsook het ontgiftingsproces van het lichaam trager werken.

Een Lakshmi’s Wellness & Detox behandelingskuur is een op maat gemaakt Wellness & Detox programma dat bestaat uit diverse behandelmethoden, die als nut hebben het lichaam te ontdoen van moeilijk afbreekbare afvalstoffen (ama) waarbij we gebruik maken van speciale oliën en kruiden. Deze behandelingen zijn volledig op elkaar afgestemd en leiden tot een diepgaande en langdurige reiniging van het lichaam. Het resultaat is evenwicht tussen de functies van lichaam en geest, dat een gevoel van harmonie en nieuwe energie geeft. Een ontgiftingskuur of reinigingskuur heeft tot doel ziekten/klachten te voorkomen of deze te gaan behandelen en het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. De onbalans kan bijvoorbeeld ontstaan ​​door slechte voeding, stress, omgevingsfactoren of zelfs privéproblemen. Het lichaam raakt in de war en er kunnen gifstoffen en afvalstoffen worden afgezet, waardoor ook de dosha’s – Vata, Pitta en Kapha, de energetische basiskrachten – hun evenwicht verliezen. Op de lange termijn kan dit het ontstaan ​​van ziekten bevorderen.

Een Wellness detox kuur op maat

  • Een Wellness reinigingskuur ziet er door middel van onze Ayurvedische en holistische kennis, voor iedere persoon anders uit.
  • Bijvoorbeeld krijgt een Pitta-persoon, die vaak snel te warm heeft en heel vurig en prikkelbaar kan zijn, een ander programma dan een Vata-persoon die snel koud heeft en zich moeilijk kan ontspannen.
  • Speciaal voor jou wordt er een behandelingskuur op maat ontwikkeld en zal ik als Lakshmi Professional een vooropgesteld traject vastleggen uit verschillende Lakshmi gelaats- en lichaamsbehandelingen, massages altijd in combinatie met een aangepast voedingsprotocol, met kleine aanpassingen in levensstijl en het toevoegen van alkaliserend detox thee en voedingssupplementen.
  • Deze wellness & detox kuur wordt meestal één keer in het jaar gedaan tot de klachten verminderen en dan wordt er een onderhoudsplan op maat opgemaakt die je gedurende de rest van het jaar kan volgen.

 

Waarom een Wellness & Detox kuur ondergaan?

We zijn allemaal mensen. We nemen af en toe (of vaker) deel aan de uitspattingen die het leven te bieden heeft. Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling. Eén van deze vervuilingsbronnen is voedsel. De welvaart, de prestatiegerichte maatschappij en ons drukke materialistische bestaan zorgt ervoor dat we vaak kiezen voor gemak. Dat resulteert in junkfood, kant-en-klaar maaltijden en overig bewerkt voedsel. Allen met allerlei toegevoegde conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen, e-nummers, suikers & zout.

Het resultaat: afvalstoffen hopen je op in je lichaam en vormen ‘slakken’. Voor het verwerken van deze stoffen heeft je lichaam een eigen opruimdienst. Door al het bewerkte voedsel (lastig te verwerken) draait de opruimdienst met ondercapaciteit. Wanneer niet al het afval wordt meegenomen heeft je lichaam een probleem en gaat het overtollig voedsel vast blijven plakken aan de slijmachtige laag in je darmen en vormt het een zogenaamde “mucoïde laag”. Deze laag ontstaat om de darmwand te beschermen tegen de schadelijk afvalstoffen. De darminhoud wordt steeds kleiner, waardoor het voedsel als het ware door een rietje de endeldarm bereikt. Deze “mucoïde” zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen de darmwand veel moeilijker of zelfs niet kunnen bereiken. Normaliter worden voedingsstoffen van daar uit getransporteerd naar andere belangrijke organen in je lichaam. Ook gif- en afvalstoffen komen via de bloedbaan terug via de darmwand om uitgescheiden te worden via het darmstelsel. Er ontstaat hierdoor een broedplek voor ongezonde bacteriën en parasieten. Wanneer je hier niets aan doet kan je lichaam in een negatieve spiraal terecht komen. Organen krijgen niet de juiste bouwstoffen, het lichaam verzwakt, en in de loop van tijd krijgen ziekte, en chronische (huid) klachten de overhand.

De componenten van een wellness & detox kuur

  • Het terug in balans brengen van de dikke en dunne darm en van de maag => TISAMA, ALKALINE, PURITY
  • Reiniging van de gezichtsholten => NETI, NASYA, NETRA ANJAN, TONG SCHRAPEN, OILPULLING
  • Behandelen van huidklachten => HOLISTISCHE GEZICHTSVERZORGING
  • Behandelen van lichaamsklachten => HOLISTISCHE LICHAAMSVERZORGING
  • Ayurvedische massages => HOLISTISCHE MASSAGES
  • Thuisverzorgingsrituelen => HUID EN/OF LICHAAM

Er zijn echter een tal van eenvoudige reinigingstechnieken om zelf thuis op eenvoudige wijze toe te passen. Al deze technieken worden gebruikt om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen, slijm en overtollig vet te verwijderen en de geest in balans te brengen.

Voor meer informatie over de diverse behandelingen, bestellen van cadeaubonnen en/of het maken van jou wellness moment kijk je op Beauty & Massage, of op Detox & Wellness.

De bio ecologische producten van Lakshmi zijn ook te koop voor thuisgebruik. Kijk hiervoor in de webwinkel bij Lakshmi Lichaamsverzorging.

 
Met massagetherapie kan ik ondersteuning bieden en het zelfherstellend vermogen van het lichaam helpen herstellen en de vitaliteit te vergroten. Ervaart u klachten? Aarzel dan niet om een afspraak bij mij in te plannen. Als massagetherapeut, coach, schoonheidsspecialiste en Lakshmi specialiste sta ik graag voor u klaar met therapeutische, complementaire behandelingen op maat, zodat wij samen aan uw dagelijkse herstel en een verbeterde gezondheid kunnen werken. Voor vragen en/of meer informatie kijk op Beauty & Massage of neem gerust met vragen contact met mij op.
 

Liefdevolle groet, Rina

Rina's Beauty & Massage: A holistic LakShmi wellness center using all natural and ecologic products to restore your inner balance.

 

 

Massage Assendelft, Massage Krommenie, Massage Wormerveer, Massage Zaandam, Massage Zaanstad