De herfst is begonnen

We hebben mogen genieten van een mooie zomer, maar nu is de herfst toch echt begonnen. Het is koud, guur en nat buiten. Tijd ook om bewust voor jezelf te zorgen en je vitaliteit en fertiliteit hoog te houden, want door de koude maanden die komen is ons immuunsysteem kwetsbaarder. Bouw je levenskracht op voor een sterkere immuniteit en zorg dat je krachtig, stralend en blakend van gezondheid blijft dan ben je minder vatbaar voor ziekten en veroudering.

Wat kan je doen om je beter te voelen deze koude maanden?

Met warmte zorg je zelf voor een sterk immuunsysteem, krijg je langdurige energie, je huid en haar behoudt zijn glans en heb je een robuust libido. Kleedt je goed aan als je naar buiten gaat. Houdt jezelf fit en spieren warm door voldoende lichaamsbeweging. Eet warm en verwarmend voedsel zodat je spijsvertering steeds beter gaat functioneren en let erop dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. 

Meer warmte zorgt ervoor dat je vuur beter brand.

Een betere spijsvertering met warm en verwarmend voedsel is goed voor een betere vertering van het voedsel en de opname van de benodigde voedingsstoffen. Kies dus voor warme voeding als gevarieerde gestoomde groenten, soepen en stoofpotten bv. Gebruik verwarmend voedsel als citroen, gember, kaneel, nootmuskaat etc. Eet dus niet direct uit de koelkast, maar verwarm dit tot minimaal op kamertemperatuur. Neem lekker een dekentje op de bank of een warme kruik mee naar bed.

Koud = No Go als je zwanger probeert te worden

De Ayurvedische geneeskunde zegt dat een warme buik een warm welkom is voor een nieuwe zwangerschap.  En een juiste lichaamstemperatuur en dus ook die van de baarmoeder zorgt voor een betere innesteling van het embryo. Eet dus warm en verwarmend voedsel, voorkom chronische stress en verhoog je interne energie, want koud voedsel dempt je verteringsvuur. Zwanger zijn vraagt namelijk zo'n 40% van je energie productie.

Verwarmend ontspannen

Wil jij verwarmend ontspannen en je stress niveau en spierspanning omlaag brengen? Wil jij klachten voorkomen of zijn er klachten waar je hulp bij herstel goed kan gebruiken? Dit kan bij Rina's Beauty & Massage door middel van detox kuurbehandelingen, Ayurvedische massages en beauty behandelingen met warme kruiden oliën. Ook als je zwanger bent of zwanger wilt worden, kan je voor aangepaste behandelingen bij mij terecht. Kijk voor meer informatie over de diverse behandelingen op www.rinas-beauty-massage.nl of neem gerust contact op voor vragen via mail: Rinas.BMTM@gmail.com. 

Liefdevolle groet, Rina

 

Rina's Beauty & Massage: A holistic LakShmi wellness center using all natural and ecologic products to restore your inner balance.

 

 

Massage Assendelft, Massage Krommenie, Massage Wormerveer, Massage Zaandam, Massage Zaanstad