• Begin de dag met een lach
 • Gratis verzending vanaf € 175,-
 • Blijf positief en gezond

Alkaline & ontzuren

WAT IS TISAMA ALKALINE ?
De Tisama Alkaline methode is een voedings-supplementenlijn en een uitgewerkt protocol om het lichaam te reinigen en gezond te houden:

 • door afvalstoffen en zware metalen te verwijderen
 • welzijn, vitaliteit , gezondheid en gewichtsverlies te ondersteunen
 • het is een speciaal, makkelijk te volgen protocol met een snel zichtbaar resultaat
 • preventief om het ontstaan van ziektes te voorkomen
 • een krachtig effectief, makkelijk, niet belastend, en volledig natuurlijk gezondheidsprotocol om het lichaam te reinigingen en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen
 • een krachtige ondersteuning om te gebruiken bij ziekten en medische behandelingen en altijd onder toezicht van een bevoegde behandelaar
 • het is een programma om je energie en vitaliteit een boost te geven

INTRODUCTIE
De Tisama Alkaline Methode is gebaseerd op het mechanisme van het ZUUR en BASE evenwicht in het lichaam, dat ook belangrijk is voor alle metabolische en fysiologische processen van het lichaam.

 • De pH-waarde die in ons lichaam de best mogelijke voorwaarden creëert voor een normaal functioneren, ligt in het bloed gemeten op 7,4.
 • Verstoringen in de zuur-base-huishouding als gevolg van slechte voeding, stress of ziekte, kunnen leiden tot acidose (te hoge zuurgraad) of alkalose (te lage zuurgraad). Wordt hiertegen niets gedaan dan kan dat zelfs dodelijk zijn.
 • Een verstoring van het zuur-base-huishouding kan door veel factoren worden veroorzaakt, waardoor de pH-waarde verandert. Meestal is het een combinatie van factoren, zoals slechte of eenzijdige voeding (alleen vlees of kaas bijvoorbeeld). Hierdoor ontstaan zuren, die dan niet worden geneutraliseerd omdat in de voedselinname basische middelen ontbreken. Basische (of alkalische) voedingsmiddelen zijn onder andere groenten en fruit.
 • Een acidose, die zonder ziektesymptomen optreedt, kan een gevolg zijn van zware lichamelijke inspanning, deels omdat de spieren een zuur onder de naam lactaat vrijgeven, anderzijds omdat de productie van CO2 toeneemt.

Om overmatig zuur in de weefsels te compenseren , gebruikt het lichaam een zogenaamd “ buffer” systeem waarvan de bekendste de ademhaling, transpiratie, speeksel, talg en de uitscheiding van urine en ontlasting zijn. Als deze systemen niet efficiënt genoeg zijn om overmatig zuur uit de weefsels te verwijderen, moet het lichaam alkaline reserves stelen i.e zoals mineralen uit de botten, nagels, spieren, haarvaten en tanden om overmatig zuur af te breken. Deze uitleg is noodzakelijk om te begrijpen waarom de Tisama Alkaline methode speciale alkaliserende voedingssupplementen bevat om zo het remineraliserend dieet te ondersteunen.

Als er een beschadiging is in het lichaam probeert een ander deel dit te compenseren. Ook als dit op de lange termijn schadelijk is, de prioriteit van het lichaam is overleven. Voedsel produceert continu zure afvalstoffen die worden toegevoegd aan het cellulaire metabolisme het lichaam doet zijn best om deze afvalstoffen te elimineren. Als het lichaam niet beschikt over alkaliserende reserves ( bicarbonates) kan het niet alle zuren elimineren. Als het lichaam te zuur is treed het verdedigingsmechanisme in werking door het produceren van meer slijm en cholesterol. Daarna volgt de verdediging met mineralen uit de botten, nagels, spieren, haarvaten en tanden om overmatig zuur af te breken. Uiteindelijk zal het verdedigingsmechanisme van het lichaam besluiten om de energie te herstellen door het immuunsysteem te verlagen. Dit beschermingsmechanisme geeft bacteriën en virussen die in een zure omgeving gedijen de kans sterker te worden, met als gevolg het ontstaan van allerlei lichamelijk klachten.

HET TISAMA ALKALINE GEZONDHEIDSPROTOCOL VOORZIET HET LICHAAM VAN NIEUWE ENERGIE EN ONDERSTEUND EEN GOED  IMMUUNSYSTEEM. DIT HEEFT EEN POSITIEF EFFECT OP DE GEZONDHEID!